TPS Glas

TPS ThermoPlast Systeem

Beter Bestaat niet

De randen van conventioneel isolatieglas worden zwaar belast door windbelasting, het openen en sluiten van het raam, maar ook door het plotseling dichtslaan ervan en temperatuurschommelingen. Dit gaat altijd ten koste van de levensduur van het isolatieglas. Echter de elastische eigenschappen van de TPS-randverbinding compenseren deze invloeden in sterke mate. Omdat deze strip deze krachten beter opvangt kent TPS een aanzienlijk langere levensduur.

Hoger Wooncomfort

Warmtegeleiding met een Aluminium afstandhouder

Warmtegeleiding met een TPS afstandhouder


Omdat de kou van de buitenste ruit niet meer wordt overgedragen aan de binnenste ruit komt dit de isolatiefunctie ten goede. Er ontstaat minder luchtstroming bij het raam waardoor het vrijwel niet meer tocht. De binnentemperatuur blijft aangenaam constant waardoor er een hoger wooncomfort wordt gecreëerd. Ook de normale condensvorming neemt hierdoor af. En omdat de randen droger en schoon blijven, verlengt dit de levensduur van uw ramen.

Spaart energie & milieu

Dankzij de uitstekend isolerende eigenschappen van TPS kunt u aanzienlijk besparen op uw verwarmingskosten en draagt dat bij aan de reductie van verbrandingsemissies. Dat is beter voor de omgeving en spaart u daarmee het milieu. TPS voldoet aan de eisen zoals gesteld in de warmte-isolatievoorschriften betreffende energiebesparing en vermindering CO2-emissies.

Langere levensduur

TPS is één van de belangrijkste uitvoeringen uit het leveringsprogramma van GNL.
De vraag naar deze nieuwe variant in isolatieglas, ook wel warm-edge genoemd, neemt sterk toe. Dat heeft natuurlijk te maken met de eigenschappen van TPS. Bij dit systeem zijn de metalen verbindingsstrips namelijk vervangen door strips van butyl-polymeer. Door de minimale warmtegeleiding van dit organische materiaal resulteert dit in een verbeterde U-waarde aan de randen van de ruiten en zorgt dit voor een gelijkmatiger temperatuur van het oppervlak..

Sterk en flexibel

De thermoplastische verbindingsstrip van TPS is bestand tegen extreem hoge belastingen. Diverse testen hebben uitgewezen dat na een ononderbroken belasting met 2.000 kg gedurende ruim één uur, de TPS-randverbinding minder dan één millimeter is ingedrukt. Na 18 uur blijkt dat slechts één millimeter te zijn. Nadat de belasting is weggenomen herstelt de strip zich voor de volle 100%. Deze perfecte eigenschappen zorgen ervoor dat TPS een bijzonder lange levensduur heeft.

Ideaal voor architecten

3-voudige beglazing met Aluminium afstandhouders

3-voudige beglazing met TPS afstandhouders


Omdat de verbindingsstrips bijzonder flexibel zijn kan TPS worden toegepast in de meeste gangbare raam- en deursystemen. Uitgevoerd als dubbel isolatieglas, driebubbel isolatieglas, veiligheidsglas, geluidsisolerend glas, koepels, glasstraten en gevels. Mede door de donkere kleur van de verbindingsstrips biedt deze combinatie van eigenschappen legio mogelijkheden voor ontwerpers en architecten. Daarmee is TPS een verrijking voor de architectuur.

De in TPS gebruikte materialen kunnen voor 100% worden gerecycled. TPS spaart het milieu.

Copyright 2015 Trobouw BVBA| All Rights Reserved | DP Media Webdesign Kempen